Заповядайте на звезден 1 юни в OreHHerO

Денят на детето при нас ще е Звезден тази година.

Ще погледнем към звездите и то буквално.

Защото лятото при насстартира и какво по-хубаво време от това да мечтаем нашироко, планетарно.

И тъй като с космоса шега не бива, най-напред ще се потопим в дълбокия космос и ще си говорим за „Милион и една планети“. Наш специален гост ще бъде изключително вдъхновяващият млад учен асрофизикът доц. д-р Владимир Божилов. С него ще пропътуваме хиляди слънчеви години,  за да научим сами ли сме в космоса и ще стъпи ли скоро човек на Марс.

Веднага щом се „върнем“ от космическото си пътуване, ще се поспрем за кратко, за да си сътворим сами планета в звездното ни арт ателие този ден. А накрая въоръжени с нови знания и планетарна енергия ще отправим поглед към Слънцето. И ако имаме късмет ще видим със собствените си очи слънчевите петна и протуберанси. На наше разположение ще е най-стария функциониращ стационарен телескоп на Балканите, който се съхранява в Обсерваторията към СУ „СВ. Климент Охридски“. Там ще е и послездната ни спирка от звездното ни пътуване.

Ако и вие сте любопитни, то не се колебайте, а ни позвънете на 0897 540 022 и за звездният ни ден се запишете.

Програмата ни стартира в 11:00 в Детски център OreHHerO с лекцията на доц. д-р Владимир Божилов и завършва с посещение на Обсерваторията в Борисовата градина в 16:30 ч.

Програмата на OreHHerO e безплатна за всички деца, но местата ни са ограничени и предварителното записване е задължително на 0897 540 022!