Зимна ваканция в OreHHerO от 1 до 3 февруари 2023

Градска зимна история

 

Кой казва, че зимната ваканция не може да е истинска и в сърцето на града? Имаме щастието да сме на крачки от страшно интересни места, а за късмет точно по време на зимната ваканция буквално на съседната улица се случват събития, които не са за изпускане и ние няма да ги изпуснем. Нещо повече – направихме цялата програма на зимната занималня така, че да уловим пулса на зимата в града, която освен сняг е и толкова много други неща! Ще посетим любопитни изложби и събития, вдъхновени ще творим и мечтаем  на топличко, ще си готвим и ще си похапваме вкусни неща и така цели три дни в OreHHerO!

Цена за един ден: 45 лв/дете  

Цена за трите дни: 120 лв/дете

Допълнително по желание се заплаща обяд: 10 лв/ден и входните такси и билети за организираните посещения

Ваканционната занималня ви очаква всеки ден от 9:00 до 18:00 на ул. Кракра 5.

Необходимо е предварително записване на телефон 0888 936 947.

ПРОГРАМА

 

1 февруари, сряда

Детски приказни фантазии и канелени кифлички

 

За събитието, което ще посетим:

Любен Зидаров в Квадрат 500
Илюстрациите са важна част от детските книжки. Те изваждат всички цветове от текста и ни показват магията, скрита зад словото. Такъв вълшебник е и Любен Зидаров. Той стои зад красиви илюстрации по детски книги като „Хари Потър“, „Андерсенови приказки“, „Приказки на Шехерезада“, „Островът на съкровищата“ и безброй други.

За арт ателието В света на моите приказки:

Нашият арт педагог Камелия Гегова е подготвила истинско предизвикателство, за да улови на белия лист вдъхновението от изложбата. Ще се пренесем в един вълшебен свят. Там, където въображение и реалност се преплитат. Това място изглежда различно за всеки от нас, но едно нещо е гарантирано там – ние самите. В ателието ще търсим и разкриваме върху белия лист този образ, вдъхновен от приказки и фантазия.

В следобедната кулинарна работилничка с шеф Елиас Абуд ще правим КАНЕЛЕНИ КИФЛИЧКИ, любими на наш любим герой от детска книжка. Ще пием мляко с какао и ако останат от кифличките – ще споделим 😉

2 февруари, четвъртък

Рисунки със светлината около нас и салата в буркан

 

За събитието, което ще посетим:
Жорж Папазов (Квадрат 500)
Близък до Миро и Пикасо, Жорж Папазов ни показва света на 20-ти век пречупен през призма. Светлината е спектър и ние сме изкусно провокирани да се зачудим дали картината, която гледаме е реалност или просто илюзия. В тази изложба ще се гмурнем в дълбините на светлината, ще си говорим какво значи тя за една картина и как можем да я използваме в творчеството си. С тези нови знания, ще създадем картини от цветни петна и фигури.

За арт ателието Светлината около мен

В това ателие ще създадем картина на нещата, които са красиви, които ни карат да се чувстваме щастливи и спокойни. Ще рисуваме светлината буквално и преносно и ще видим как външният свят ни помага да виждаме и разбираме себе си по-добре.

В следобедната кулинарна работилничка с шеф Елиас Абуд ще правим ПЛОДОВА САЛАТА В БУРКАН, ще продължим да работим с цветовете, но вече с тези на плодовете и ще уловим дъгата, а после ще я изядем.

 

3 февруари, петък 

Пазители на знанието и палачинки по тайна рецепта

 

За събитието, което ще посетим:
Галерия „Академия“
Книгите – нашият най-древен начин да запазим знанията си. Важно е обаче и мястото на тези книги и техните пазители – библиотеки, университети, културни и научни институции. В посещението си на изложбата „Страница по страница“ ще се запознаем с един такъв пазител – Националната Художествена Академия и ще разгледаме как тя е успяла да събере и запази най-голямата колекция от литература за изкуство в България. Ще си поговорим за нуждата от това да пазим изкуство, защо то е важно и кой страда, когато изкуството е унищожено или изгубено.

За арт ателието Пазители на знанието:

Всеки човек е пазител на знанието. Дете или голям, възрастта няма значение. Всеки от нас има свой собствен свят, пълен със знание, което пази и предава. В това ателие децата ще бъдат провокирани да помислят и нарисуват какво искат да покажат на света и на какво искат да ни научат. Защото знанието е сила, когато се споделя.

В следобедната кулинарна работилничка с шеф Елиас Абуд ще правим АМЕРИКАНСКИ ПАЛАЧИНКИ, ще говорим за традиционните за далечни страни рецепти и ще опитаме дали наистина кленовият сироп е толкова сладък, колкото и меда.

 

И вместо финал – няколко думи от Ками, арт педагог в OreHHerO, която се вдъхнови от случващото се около нас и направи тази чудна програма за вас:

Посещението на изложба е вдъхновяващо изживяване. Различни изложби могат да ни пренесат в нови светове и да ни покажат нови гледни точки. Съзнателният процес на търсене на вдъхновение в това море от нови неща е вълнуващо преживяване, което подобрява критическото мислене, въображението и уменията за взимане на решения. Това е процес, в който ние влизаме в ролята на откриватели, които имат мисия – да видят себе си и околния свят по нов начин. Нашите инструменти за това ще са рисуването, боите и картоните. Целта на първите две ателиета е да дадат на децата възможност за експерименти с нови техники и художествени елементи, а на третото – да провокираме децата да намерят свой начин да ползват тези нови знания и умения.

 

Предварително записване до изчерпване на местата на: 0888 936 947.