Весел обяд с Краси!

Защото децата си го приготвиха сами! …

Кулинарно ателие. Вкусно и здравословно!

Темата – Италианска кухня.

Менюто – Ягодово тирамису, Тортилени вкусни пици, Неповторима салата с чери домати.

Под зоркия поглед на Краси, кулинарят, който предизвиква вкуса и интереса на учениците в OreHHerO с разнообразни кулинарни предложения, децата в Пролетна занималня OreHHerO 2019 сготвиха сами своя обяд във втория ден от априлската ваканция. Всеки имаше своя задачи и отговорност за определена част от подготовката. Едни измиха и нарязаха зеленчуците, други наравиха дресинга и овкусиха салатата, трети забъркаха соса за тортилените пици. Всеки сам аранжира своята пица с подбрани продукти. Имаше и отговорници за печенето, чиято задача беше да успокояват нетърпеливите да похапнат гладници. Десертът също беше групова работа, но по подразбиране украсата с пресни ягоди бе оставена на момичетата. Момчетата признаха техния усет за естетика.

Така менюто бе изпълнено безупречно и най-трудното беше да дочакаме блюдата да бъдат сервирани и готови за хапване. Но си заслужаваше! Винаги е по-вкусно, когато си направил ястието сам, а да не говорим – с приятели!

Така се случват Веселите закуски в учебна занималня OreHHerO. Два пъти в седмицата учениците сами приготвят своята закуска с Краси. Едно кулинарно ателие, което неусетно се превърна в неразделна част от ежедневието на децата. Чрез него, под звуците на лека музика, те научават много повече за храната и нейните свойства и произход. Докосват се до традициите на нашата и на други култури. Научават се етикета при хранене. И стават все по-самостоятелни.

Вижте повече тук.

свържете се с нас на Контакти.