Работилнички

В сърцето на нашия уютен център винаги има място за още приятели. Можете да се включите в работилничките и ателиетата за деца и родители както през седмицата, така и през почивните дни. Създаваме вълнуващи срещи за малки и големи, в които деца и родители се учат и забавляват заедно. Всяка работилничка е посветена на различна тема – литература, музика, приложни и изящни изкуства, театър, чужди езици и се води от специален гост, който влага своята обич към децата и своята отдаденост на изкуството, науката, езика в създаването на преживяване, което стимулира ранното интелектуалното и емоционално развитие и укрепват връзката дете-родител.

Срещи с изкуството и развиващи занимания за малчугани от 0+

Музика за малчугани със Злати

Подходящо за мъници от 6 месеца до 4 годинки с придружител

Всeки петък от 10.00 ч

Продължителност: 50 минути

Музикалните срещи със Злати са изключително забавни и в същото време развиващи занимания за малки и големи, по време на които динамично се сменят пеене на песни, танци и музициране с детски ударни инструменти. Доказано е, че ранният досег на детето с музиката оставя траен отпечатък в живота му като създава и развива  постоянство, увереност, отговорност и утвърждава неговите социални и комуникативни умения. Срещите на най-малките с музиката възпитават любов към изкуството, оказват влияние върху слуховата и зрителната памет, фината и общата моторика, чувството за ритъм, пространствената ориентация, психомоторното развитие и имат огромно значение за интелектуалното и емоционално развитие на детето.

Водещата: Злати е Златка Василева – музикант, педагог, член на асоциацията по Музикотерапия и любимка на децата и родителите в групите за ранно музикално развитие, които води. Преподавател е в Англо-Американското училище, член е на Българска асоциация по музикотерапия и вярва в незаменимата роля на музиката за ранното детско развитие и отношението й към връзката дете-родител.

Записване: Ако желаете да се включите в някоя от съботните групи в OreHHerO, можете да се запишете на zlatka.g.vassileva@gmail.com или на 0888577152. Записването е задължително, тъй като местата са ограничени.

Испански на игра с Ани

Подходящо за деца от 6 месеца до 6 години.

Всяка неделя от 10:00 и от 11:15 ч.

Продължителност: 50 минути

Испански на игра е весело и вълнуващо преживяване за децата и техните родители. Малчуганите усвояват езика неусетно чрез много музика, движение и игра. Пеем и танцуваме, творим и рисуваме, влизаме в ролеви игри и пресъздаваме приказки. Така освен овладяването на езика се запознаваме с латиноамериканските ритми, развиваме паметта и фината моторика и развиваме въображението и умения за общуване в група.

Защо испански език?
– Ученето на чужд език е едно от най-добрите упражнения за детския мозък.
– Испански е един от най-разпространените езици в света, официален в 21 държави с население от над 440 млн. души.
– Познанията по испански са от голяма помощ при ученето и на другите езици от същото езиково семейство – френски, италиански, португалски, и румънски език.
– И една неочаквана полза: заниманията по испански език помагат на децата да започнат да произнасят ясно и чисто „р”.

Учителят: Ана Начева е приятел на децата и споделя с тях любовта си към испанския език и към изумителната култура на Испания и Латинска Америка. Тя притежава диплома за владеене на испански език DELE Superior от Институт Сервантес и е магистър по литературни изследвания, изучава психология. По настоящем преподава испански език в ЧНУ „Лозен“. Освен страстта и да предава на малчуганите красотата на любимия език, тя бива доброволец в Испания по програма за работа с деца със специални потребности. Най-вдъхновяващите и учители са четиригодишната и дъщеря и всички деца, с които е работила.

Записване: Ако желаете да се запишете в някоя от неделните групи в OreHHerO, можете да се запишете на тел.: 0876 870 887 или на ana_nacheva@yahoo.com. Предварително записване е задължително, тъй като местата са ограничени.

Свържете се с нас

адрес: София, ул. Кракра №5
тел: 0897 54 00 22
имейл: info@orehhero.com