Ателиета 2022-2023

Ателиетата са допълнителни образователни курсове и занимания,  които обогатяват знанията и развиват уменията на децата в различни посоки. Заниманията се провеждат всеки ден, след приключване на основните дейности на учебната занималня и включват обучение по английски и испански език, забавна математика и LEGO роботика и народни танци за деца от 6 до 10 г. Ателиетата се заплащат самостоятелно и са отворени и за деца, които не посещават учебната занималня. Ателиетата, включени в основната програма на занималнята са кулинарната работилничка „Весели закуски“ и творческите занимания, които също могат да бъдат посещавани и от деца, които не за записани в учебната занималня или да бъдат включени в тематичните рождени дни, които организираме в OreHHerO.

Английски език

От учебната 2022-2023 година стартираме обучение по английски език по системата Jolly Phonics, която залага на мултисензорен и активен подход към изучаването на езика с истории, песни, игри и постоянно ангажиране на децата. В основата е изучаването на звуковете, а не на буквите, което е доказано най-ефективният начин за децата да се научат да четат и пишат на английски език. Именно този подход е застъпен и в образователната система на Обединеното кралство, като днес системата се използва успешно в повече от 100 държави. Избрахме Jolly Phonics защото е изключително интуитивна и забавна програма, която расте заедно с децата и е доказано ефективна.

Програмата има две основни направления: Jolly Phonics & Jolly Grammar

 • Jolly Phonics започва с изучаването на звуковете, общо 42, които са разделени в 7 групи, които се изучават в специфичен ред и така децата започват да образуват и четат думи изключително бързо. Петте умения, на които залага Jolly Phonics са научаването на звуковете, усвояването на формите на буквите и начина на изписване, свързването на звуковете в думи, идентифицирането на звуковете в думите и овладяването на думите с нестандартно изписване, т.нар. tricky words, които се разучават самостоятелно
 • Jolly Grammar е нивото, което започва след първата година с Jolly Phonics. Материалите отново са в подкрепа на активния, мултисензорен подход с акцент върху консолидиране на придобитите знания за справяне с граматиката като система и правила. Jolly Grammar покрива частите на речта, пунктуацията, единствено и множествено число, както и минало, сегашно и бъдеще просто време. Програмата използва много цветове и игри, които помагат на децата да усвоят частите на речта и е изпъстрена със забавни начини за запомняне и разбиране на граматическите правила.

Предоставя се от преподаватели на OreHHerO, преминали обучение от лицензираният обучител за България Мелиха Чаушева (www.phonicsjourney.eu). Повече за тях в ЕКИП

Методология: Jolly Phonics (https://www.jollylearning.co.uk/jolly-phonics/)

Подходяща възраст: 5-10 г. Групите ни ще бъдат разделени за деца от 6 до 8 г и за деца от 8 до 10 години

Времетраене: 60 мин.

Провеждане: (група 1) вторник и четвъртък, 17:30-18:30 часа и (група 2) събота, 11:20-13:00 в OreHHerO

Цена за 1 занятие: 25 лв

За повече информация и записване: 0897 540 022

Забавна математика

Математиката е навсякъде около нас? А може ли да бъде и забавна?!

“Забавна Математика” е най-добрият български проект за въвеждане на децата в математиката чрез практически занимания, които събуждат естественото любопитство. Часовете включват аритметика, геометрия, логика и математика в природата и изкуството. Програмата, реализираме съвместно с АБВ Академия – проект, който обединява професионалисти и обучения в областта на STEM образованието и вече 10 години успешно разпространява красотата и творчеството в математиката за един по-цветен и буден свят.

Кратко описание на курса:

 1. 30 занятия за една учебна година
 2. Занятие веднъж седмично
 3. Всички материалите са включени в цената
 4. Цел – да покажем на децата, че математиката не е само калкулатора на телефона, не е единствено аритметика, а наука която описва света окола нас и може да бъде много забавна и интересна.
 5. Кои са нашите преподаватели – млади хора завършили училища с математически профил.Те общуват с лекота с децата и могат да ги заразят с тяхната любов към математиката.

Курсовете по забавна математика се водят по авторска методика, доказала се през дванайсете годините на обучение. Целта е да покажем на децата математиката по практичен, забавен и ангажиращ начин. Така те да разбират, че тя не е само на калкулатора на телефона, а навсякъде около нас и ние я ползваме всеки ден! Училищната програма набляга изключително много на аритметика и пренебрегва Логика, Геометрия и това, че математиката описва природата и околния свят. Не всеки е гениален математик, но всеки може да обича математиката ако му бъде показана със сърце и ръце.

Всеки срок е разделен на четири модула – Забавна Аритметика, Забавна геометрия, Логика, Математика в природата и изкуството. В часовете се използват ефективни материали, игри и най-наличния инструмент – нашето тяло, с които децата да могат да се докоснат до магията на математиката.

Групите са ограничени до 12 деца включително, за които се грижат двама преподаватели. Часовете са веднъж седмично, като отработване е допустимо с друга група, която в момента се намира на същия урок.

Подробности за методиката можете да намерите на: https://zabavnamatematika.com/

Предоставя се от сертифицирани преподаватели на “Забавна математика” Методология: “Забавна Математика”

Подходяща възраст: 4-10 г.

Времетраене: 50 мин.

Провеждане: понеделник, 17:30-18:30 часа в OreHHerO

Цена за 1 занятие: 25 лв

За повече информация и записване: 0897 540 022

Курсът ще стартира при оформяне на група от 12 деца на 5 октомври 2022

Музика за малчугани със Злати

Подходящо за мъници от 6 месеца до 4 годинки с придружител

Всяка събота от 10.00 ч

Продължителност: 50 минути

Музикалните срещи със Злати са изключително забавни и в същото време развиващи занимания за малки и големи, по време на които динамично се сменят пеене на песни, танци и музициране с детски ударни инструменти. Доказано е, че ранният досег на детето с музиката оставя траен отпечатък в живота му като създава и развива  постоянство, увереност, отговорност и утвърждава неговите социални и комуникативни умения. Срещите на най-малките с музиката възпитават любов към изкуството, оказват влияние върху слуховата и зрителната памет, фината и общата моторика, чувството за ритъм, пространствената ориентация, психомоторното развитие и имат огромно значение за интелектуалното и емоционално развитие на детето.

Водещата: Злати е Златка Василева – музикант, педагог, член на асоциацията по Музикотерапия и любимка на децата и родителите в групите за ранно музикално развитие, които води. Преподавател е в Англо-Американското училище, член е на Българска асоциация по музикотерапия и вярва в незаменимата роля на музиката за ранното детско развитие и отношението й към връзката дете-родител.

Записване: Ако желаете да се включите в някоя от съботните групи в OreHHerO, можете да се запишете на zlatka.g.vassileva@gmail.com или на 0888577152. Записването е задължително, тъй като местата са ограничени.

Кулинарно ателие „Весели закуски“

По време на заниманието децата сами да приготвят закуската си, като научават повече за здравословното хранене, за хранителната стойност на продуктите, които използват, за техниките и тънкостите при приготвяне н вкусни и балансирани рецепти. От подбора и съчетаването на продуктите, през подреждането на чинията, до обноските на масата – всичко, което децата научават е през пълното им ангажиране и активно участие.

Кулинарното ателие се води от шеф Елиас Абуд от 2021. Елиас е един от претендентите за титлата Master Chef на България за 2021 г като още след първите реализирани рецепти, децата го удостояват с почетната титла Mag Master Chef, защото всяка среща с него и рецептите му е магия, която децата очакват с нетърпение и вълнение!

Всяка среща с магията на кулинарното изкуство има за цел да представи на децата нови вкусове и комбинации, да им помогне да усетят значението на разнообразието и баланса като основни принципи при храненето, да ги подкрепя да бъдат смели, да творят, да опитват нови неща. А резултатът е винаги вкусен и никога не остава неизяден!

 

 • Кулинарното ателие се води от шеф Елиас Абуд, запален кулинар, страстен пътешественик и отдаден баща, който обожава да готви с децата, повече за него можете да научите в ЕКИП
 • Подходяща възраст: 5-10 г
 • Времетраене: 60 мин.
 • Провеждане: сряда, 16:00-17:00 часа в OreHHerO
 • Цена за 1 занятие: 25 лв
 • За повече информация и записване: 0897 540 022

LEGO роботика

LEGO Роботиката е най-популярният и достъпен начин за ученици от 1-ви до 7-ми клас да добият полезни и практични познания по програмиране, физика, математика, механика, логика и работа в екип. А какво по-вълнуващо от това, то да стане чрез любимата на всички игра! Децата конструират, програмират и направляват сами истински роботи! Обучението се реализира от Робопартанс, първата сертифицирана школа по LEGO роботика в България със собствена обучителна система, обявена за топ 3 в света.

Заниманието е с продължителност 90 мин. и е разделено логически на две части:

– Конструиране – в тази част децата се учат, как да създадат сами своя робот, като го конструират от нулата. Това се случва с помощта на комплекти LEGO EV3, които го превръщат в истинска игра.

– Програмиране – в тази част учениците придобиват знания и умения, за това как да програмират своя робот и да го накарат да изпълнява избраните от тях команди.

Учебният план е разработен за различни възрастови групи. За всяка възраст материалът се преподава в модули от по 14 занятия, като знанията и уменията се надграждат и натрупват.
След преминаването на първите 4-5 модула от програмата всеки Робопартанец придобива по-практичен поглед върху науката и прави първите си крачки в света на роботите. Учениците могат сами да си поставят цели и да ги реализират чрез роботите, докато курсът на обучение продължава да ги въвежда в Състезателна Роботика, Програмиране и Технологии.

Роботиката е сред най-подходящите начини да запознаем учениците с технически науки като физика, математика, информационни технологии и програмиране. Часовете по роботика протичат забавно и интересно, докато учениците трупат познания в различните научни области. Робопартанците програмират самостоятелно роботите и така неусетно и с много интерес успяваме да предадем познание по програмиране, конструиране, роботика, технически науки. Познания, които определено отварят много врати в ерата на бързо развиващото се информационно общество.

В началните курсове ученици работят с комплекти LEGO Mindstorms, а в напредналите и с други технологии. Чрез LEGO роботите бързо се създават и тестват различни конструкции. Учениците се запознават с основните физични и инженерни концепции. Правят първите си стъпки в програмирането, използвайки софтуер, който е специално разработен за ученици.

Подробна информация за учебната програма:

https://robopartans.com/curriculum/

 • Предоставя се от сертифицирани преподаватели на “Робопартанс” Методология: Робопартанс – първата и най-голяма школа по LEGO роботика в България със собствена обучителна платформа, която е в топ 3 в света – http://FLLCasts.com
 • Конструктор: EV3 Mindstorm Education version
 • Подходяща възраст: 7-12г.
 • Времетраене: 120 мин.
 • Провеждане: сряда, 17:30-19:30 часа в OreHHerO
 • Цена за 1 занятие: 25 лв
 • За повече информация и записване: 0897 540 022
 • Курсът ще стартира при оформяне на група от 12 деца на 3 октомври 2022

Арт ателие

Срещите с изкуството и времето за творчество са неразделна част от програмата на OreHHerO от самото създаване на детския център, именно затова още в името ни присъства думичката “арт”. Ателието, посветено на приложните изкуства запознава децата с различни техники и материали, превежда ги през живота и творчеството на различни творци, среща ги с историята на изкуството и различните лица на човешкото творчество от миналото до наши дни. По време на часовете децата рисуват, моделират или създават проекти по заложена тема като не пропускаме да отбележим важните празници и поводи в календара – правим мартеници, боядисваме яйца, декорираме коледни картички и какво ли още не! Програмата се движи по предварително съгласуван с родителите план, който обогатяваме с идеи, които често идват и от самите деца. Целта е да запазим и надградим творческото мислене и да развием, както уменията за създаване и творене, така и увереността в собствените идеи, в силата на въображението и личния стил на изразяване и себеизява.

 

 • Арт ателието се води от арт-педагога на OreHHerO, повече за Ками в ЕКИП
 • Подходяща възраст: 5-10 г
 • Времетраене: 60 мин.
 • Провеждане: понеделник и петък, 13:30-14:30 часа в OreHHerO
 • Цена за 1 занятие: 25 лв
 • За повече информация и записване: 0897 540 022

 

Свържете се с нас

адрес: София, ул. Кракра №5
тел: 0897 54 00 22
имейл: info@orehhero.com