Ваканции – ЛЯТО 2022

Образователни и развлекателни програми за неучебните дни

Ваканциите са времето, през което децата могат да правят всички интересни неща, за които не им остава време през учебната година. Целодневните ваканционни програми на OreHHerO са изпълнени със занимателни, образователни, спортни и състезателни игри, които затвърждават и надграждат наученото и развиват различни умения и таланти. Отделяме специално внимание на ученето и четенето на книги, на допълнителните занимания като всеки нов сезон нашите педагози добавят към програмата нови изненади.

С какво сме различни?

 

Професионален екип и стимулираща среда. Работа в малка група и постоянна грижа от опитни педагози и професионалисти в своята област с отношение към децата.

Време на открито за разходки и игри в близките паркове. Изнасяме и някои от работилничките на открито. Правим еднодневни екскурзии сред природата.

Специално време за четене, английски и упражнения. Индивидуално отношение и допълнителни задачи според нуждите на ученика, за поддържане на знанията и уменията.

Множество разнообразни и креативни дейности, развиващи знанията и уменията. Те са неразделна част от нашите ежедневни занимания, включени в основната програма.

Ежедневни занимания, включени в програма ЛЯТО 2022

 

 • Приложни изкуства – ателие, което покрива целия творчески спектър и развихря още повече детското въображение. Творим и майсторим, а въображението и сръчните ръчички създават истински шедьоври.
 • Фото ателие – веднъж седмично сменяме перспективата и поглеждаме света през обектива. Фотографията за нас е изкуство и учим децата от малки да откриват безграничната му красота.
 • Театрална работилница –  сцената, на която децата изразяват себе си, така както уменят. Развиват своите артистични заложби, но най-вече се учат на емпатия като влизат в различни образи и роли.
 • Еnglish Hour – посвещаваме на английския език време всеки ден, защото е неразделна част от нашите занимания. Под формата на игра децата научават нови думи и се отпускат да говорят, но най-вече развиват връзката си с езика.
 • Дневник и арт портфолио – всяко дете има свой дневник, в който не само съхранява творческите си проекти, но също и чрез рисунки или думи, запечатва преживяванията си от деня. Отделили сме специални странички на емоциите.
 • Fit Kids  – с нашата сутрешна серия от тонизиращи упражнения или йога за деца, всеки ден подпомагаме правилната стойка, поддържаме силата и здравето на тялото и стимулираме ума и концентрацията.
 • Кулинарно ателие „Весели закуски“  – любимата работилничка на децата, в която сами приготвят следобедната си закуска, учат за здравословното хранене, продуктите и за етикета на масата.

Към основната ваканционна програма през лято 2022 добавяме и нашите специални Ден Зелен и Ден Необикновен. С тях изненадваме децата, добавяме неочаквани срещи, приключения, знания и откликваме на интересни предложения и идеи, които понякога идват от самите деца! Заниманията, включени в Ден Необикновен и Ден Зелен се обявяват предварително и осъществяват след одобрение на родителите и се таксуват допълнително.

Програмата за Лято 2022 с всички допълнителни занимания може да разгледате ТУК.

Цена на Занималня Лято 2022: 30 лв/ден при записване за повече от 1 месец и 45 лв/ден при записване за по-кратък период.

Цена за РАННО ЗАПИСВАНЕ до 3 юни: 25 лв/ден

Свържете се с нас

адрес: София, ул. Кракра №5
тел: 0897 540 022
имейл: info@orehhero.com

Летни приключения

 

Лятната занималня на OreHHerO отваря врати на 1 юни 2022 за всички семейства с малки ученици от I до IV клас, които търсят истинско ваканционно преживяване в сърцето на града!

Всеки ден ще ни бъде лятно, приключенско и забавно заедно! Програмата е богата, стартираме на 1 юни със Звезден празник и продължаваме цяяяяяяяяяло лято!!!

Какво можете да очаквате?

 

 • Стимулираща среда, съобразена с нуждата от спокойствие и разделение на дейностите. Малка група, до 15 деца на възраст от 6 до 10 години с опитни преподаватели и допълнителен екип от отдадени професионалисти.
 • Подготовка на учебния материал зададен за ваканционния период от училище. Специално време за четене в следобедните часове и дискусия. Индивидуално отношение и допълнителни задачи според нуждите на ученика.
 • Разходки и игри на открито в близките паркове и не само. Неучебните дни са идеалното време за екскурзии и разходки. Изнасяме и някои от работилничките на открито за повече забава и вдъхновение. Правим пикници и екскурзии.

Новото за лято 2022

 

 • Ден Необикновен – той прави всеки ден специален. Организираме срещи с известни и успешни българи. Посещаваме музеи, галерии, атракциони и дори институции като Народното събрание, БАН или БНТ, за да видим нещата отвътре. Така провокираме естественото любопитство на децата и им откриваме нови светове.
 • Ден Зелен – контактът с природата е изключително важен. Ето защо всеки петък се отправяме на истиснско пътешествие, за да открием красотата на планината, полята или китните пейзажи, възпяти още от дядо Вазов. Учим се как да пазим природата чиста, а за нас се грижат обучени планински водачи.

Какво ни е важно?

 

 • Четенето и упражненията: стараем се да покрием повече от зададения за ваканцията материал от училище, да четем всеки ден и да се упражняваме и занимаваме с неща, които развиват нови умения и добавят нови знания.
 • Езиците и поддържането и затвърждаването на наученото през годината по английски език, както и добавяне на нови знания, за което сме развили нашия English Hour.
 • Творчеството и срещите с всички форми и проявления на изкуството – музика, театър, изобразително изкуство.
 • Движението: използваме хубавото време за движение и изгра на открито и се стараем споррта да е неразделна част от програмата ни, правим йога, гимнастика, организираме състезателни игри.
 • Храната: отнасяме се с особена грижа към храната. Работим със сертифицирани доставчици и предлагаме разнообразно седмично меню. Принципите, които следваме са: без пържено, без рафинирана захар, без преработени продукти и без опаковани храни. Поддържаме сезонни свежи плодове, които добавяме като междинни закуски.

Работно време: Ваканционните занимания се провеждат от понеделник до петък, от 8:30 до 18:00 и са подходящи за деца от 6 до 10 г.

Цена на Занималня Лято 2022: 30 лв/ден при записване за повече от 1 месец и 45 лв/ден при записване за по-кратък период.

Цена за РАННО ЗАПИСВАНЕ до 3 юни: 25 лв/ден

Храната се заплаща допълнително.

Детайлната програма за Лято 2022 може да разгледате ТУК.

Каним ви на безплатен тестови ден, за да разберете сами повече за OreHHerO.

Записване: 0897 540 022, info@orehhero.com

Какво споделят родителите за Лято 2022

Пролетни вълшебства

Различна и наситена с много приключения ще бъде пролетната ваканция в OreHHerO. Всеки ден ще се забавляваме, творим, играем и четем от любимите книжки. Ще затвърждаваме наученото и ще се обогатяваме чрез нови и интересни образователни занимания.

От 1 до 8 април сме подготвили специализирани фото ателиета, посветени на изкуството. Освен че ще се запознаем с тайнството на оптиката, ще улавяме неуловимата красота на природата. Ще снимаме на воля в парковете в близост в продължение на три дни. А накрая ще покажем на света незабравимите си кадри в истинска изложба на открито сред дърветата на Докторската градина.

Ще творим и се докоснем до съвършенството на ювелирното изкуство чрез най-новите ни творчески ателиета за бижута. Най-любознателните ще тестват своята математическа точност в часовете по „Забавна математика“. Сръчковците ще сглобят собствени роботи, които сами ще програмират. А всички заедно ще си поговорим отново за природата и колко е важно да я пазим чиста.

За да сме здрави и силни ще се учим на принципите на здравословното хранене в кулинарните ни ателиета, а в часовете по английски, ще учим чрез игра. Защото – да, ученето може и е наслада, която винаги носи голяма награда. И  всичко това, гарнирано с един различен модул „Ден необикновен“, който включва:

Ден необикновен

Фото ателие „Изкуство“ 1 април, 10:30-12:30 ч. Въоръжени с фотоапарат с истински обектив ще изучаваме природата. Ще се запознаем с основните елементи на фотоапарата и спецификата на неговата оптика. И разбира се ще застанем зад обектива, за да запечатаме красотата на пролетта. | Продължителност и място на провеждане: 2 ч. в Докторската градина | Допълнително заплащане: безплатен демо урок

LEGO роботика | 4 април, 10:30-12:30 ч. | Ще конструираме, програмиране и направляваме истински роботи! А както се полага накрая ще тестваме своите творения. Защото за какво е програмирането, ако не е приложимо в практиката?! Роботите, които ще създадем, ще влязат в истинска битка помежду си за надмощие. | Продължителност и място на провеждане: 2 ч. в детски учебен и арт център OreHHerO | Допълнително заплащане: 35 лв.

 Забавна математика | 5 април, 11:00-12:00 ч. | Съвършенството на природата е математическа загадка. Или математиката ни заобикаля навсякъде. Ето защо ще търсим естествените форми в природата, за да открием отвъд красотата им простотата на кръга, квадрата и правоъгълника и триизмерността на сферата, конуса и куба. / Продължителност и място на провеждане: 60 мин. в детски учебен и арт център OreHHerO / Допълнително заплащане: 17 лв.

Фото ателие „Изкуство“ | 6 април, 10:30-12:30 ч. | С апарат на рамо ще проучим и изучим как се събужда природата от зимния си сън. Ще улавяме слънчевите лъчи и ще играем със светлосенките. Ще запечатваме неуловимата красота на света около нас, а след това ще се любуваме на най-умелите ни кадри. / Продължителност и място на провеждане: 2 ч. в Парка Заимов / Допълнително заплащане: безплатен демо урок

Фото ателие „Изкуство“ | 7 април, 10:30-12:30 ч. | Всеки миг е неповторим и неотразим, а с необходимите умения и подготовка, резултатите са повече от прекрасни. Ще творим с обектив в ръка и ще покажем творбите си чрез изложба на открито в парка. / Продължителност и място на провеждане: 2 ч. в Докторската градина / Допълнително заплащане: безплатен демо урок

Роботилница | 8 април, 11:00-12:00 ч. | Роботилницата е нещо различно, смес от древното изкуство на оригамите и съвременните компютърни технологии. Съвършените ни фигури от хартия ще оживеят.=Ще се запознаем с основните физични закони и ще претворим всичко от хартия. / Продължителност и място на провеждане: 2 ч. в детски учебен и арт център OreHHerO/ Допълнително заплащане: 15 лв.

Пълната програма може да разгледате тук.

Записване: 0897 540 022, hrisi.orehhero@k-e-g.eu.

Цени за пролетната занималня: 220 лв./ 6 дни • 185 лв./седмица • 45 лв./ден. Включва целодневен престой, всички арт и фото ателиетата. Допълнително се заплащат: Весели закуски (8 лв.), Английски език (12 лв.), както и храната (8 лв.). Цените на занимателните уроци по LEGO роботиката, Роботилницата и Забавна математика са описани в самата програма.

Зимна приказка

Ден като ден, но съвсем необикновен. Това гарантираме на всяко дете да има с нас в зимната ни занималня, ако сподели ваканцията си с нас.

Седмицата от 31 януари до 4 февруари ще е много динамична и на приключения най-различни налична. Към традиционната ни програма всеки ден добавяме по един модул „Ден необикновен“, в който сме подготвили най-различни изненади.

Стартираме с пътуваме във времето, за да се запознаем с българските динозаври-джуджета. След това ще учим за слънцето и защо е важно то за нас и всичко това докато правим оригами. А накрая хартиените ни творения ще оживеят с помощта на истински робот. Ще си засадим градинка, ще творим и играем куклен театър, а накрая ще спретнем велика битка на сумо-роботи, които сами ще сглобим и програмираме в урока ни по LEGO роботика.

Всичко това и не само, през ден ще творим в специалните ни арт-ателиета, като ще си изработим сами кукли за театър, ще направим 3D картина и ще си изработим магически бижута. Всеки ден ще спортуваме, играем, четем любими истории и ще мечтаем. А ето и как са разпределен нашият:

Ден необикновен

По стъпките на динозаврите | 31 януари, 11:00-12:30 ч. | Ще превъртим часовниците милиони години назад, за  да се срещнем с истински динозаври и то точно тези, които са населявали нашите земи. Да, България е приютявала динозаври и то не какви да е, а – джуджета. Ще се запознаем с истински палеонтолог и палеоилюстратор – Влади Николов, който ще ни пренесе в един изчезнал свят. | Времетраене и място на провеждане: 90 мин., Национален природо-научен музей / Допълнително заплащане: 8 лв.

Роботилница | 1 февруари, 10:30-11:30 ч. | Роботилницата е нещо различно, смес от древното изкуство на оригамите и съвременните компютърни технологии. Съвършените ни фигури от хартия ще оживеят благодарение на истински робот. Ще поговорим за слънцето, лъчите му и светлината и какво е значението им за живота на земята. Ще се запознаем с основните физични закони. Ще претворим всичко от хартия. А накрая творенията ни ще оживеят благодарение на сръчния робот. И всичко това на куп в една работилница! | Времетраене и място на провеждане: 60 мин. в детски учебен и арт център OreHHerO | Допълнително заплащане: безплатен демо урок. Цена на курс от 14 занятия: 280 лв.

Урок по ботаника | 2 февруари, 10:30-12:00 ч. | Ще се превърнем в истински ботаници, като не само ще узнаем всичко за живота на растенията, но и ще си засадим Живот. Ще научим що е то жизнен цикъл и какво общо има със салатата в чинията. Ще посеем семенца на репички, а след това ще си ги занесем у дома, за да се грижи всеки за собствения си посев. А най-големите късметлии ще си похапнат вкусна салатка седмици по-късно. | Времетраене и място на провеждане: 90 мин., Национален природо-научен музей/ Допълнително заплащане: 8 лв.

Забавна математика | 3 февруари, 10:30-11:30 ч. | Математиката е навсякъде около нас! От естествените форми в природата до сложните формули в мобилния телефон. С този първи урок ще открием, че математиката може да бъде удоволствие и истинско забавление. Ще търсим естествените форми в природата, за да открием отвъд красотата им простотата на кръга, квадрата и правоъгълника и по-сложничките – сфера, многоъгълник и претенциозния паралелепипед! | Времетраене и място на провеждане: 60 мин. в детски учебен и арт център OreHHerO | Допълнително заплащане: безплатен демо урок. Цена на курс от 14 занятия: 294 лв.

LEGO роботика | 4 февруари, 10:30-12:30 ч. | Ще предизвикаме себе си и ще направим първите си стъпки по  конструиране и програмиране на роботи. В първата част от заниманието децата ще създадат от нулата своите роботи с помощта на комплекти LEGO EV3. А във втората част ще се научат как да програмират своя робот и как да го накарат да изпълнява определени команди. А както се полага накрая ще тестваме своите творения. Защото за какво е програмирането, ако не е приложимо в практиката?! Роботите, които ще създадем, ще влязат в истинска битка помежду си за надмощие. | Времетраене и място на провеждане: 2 ч. в детски учебен и арт център OreHHerO |  Допълнително заплащане: безплатен демо урок. Цена на курс от 14 занятия: 350 лв.

И още… Ваканционните ни арт-ателиета са още по-наситени, креативни и вдъхновяващи. А ето какво е замислил нашият арт-педагог Еми Йованович:

Арт ателиета

Артистичен и различен куклен театър | 31 януари, 13:30-15:30 ч. | Ще си изберем любима приказка или история, която всички знаем. Сами ще изработим куклите, декорите и ще се превъплътим в ролите! От началото до края приказката оживява. А за вашата пълна наслада обещаваме видео похвала!

3D картина | 2 февруари, 14:00-15:00 ч. | Всеки знае да рисува върху белия лист. Но листът ограничава… Затова ние ще добавим трето измерение и ще си сътворим 3D картина, колкото широка и висока, толкова и дълбока.