Ваканции и Зима 2023

Образователни и развлекателни програми за неучебните дни

Ваканциите са времето, през което децата могат да правят всички интересни неща, за които не им остава време през учебната година. Целодневните ваканционни програми на OreHHerO са изпълнени с образователни и развиващи занимания, със спортни и състезателни игри и с много допълнителни преживявания, които затвърждават и надграждат наученото и развиват различни умения и таланти. Отделяме специално внимание на ученето и четенето на книги и на кратките екскурзии като всеки нов сезон нашите педагози добавят към програмата нови изненади.

С какво сме различни?

 

 • Професионален екип и стимулираща среда. Работа в малка група и постоянна грижа от опитни педагози и професионалисти в своята област с отношение към децата.
 • Време на открито за разходки и игри в близките паркове. Изнасяме и някои от работилничките на открито. Правим еднодневни екскурзии сред природата.
 • Специално време за четене, английски и упражнения. Индивидуално отношение и допълнителни задачи според нуждите на ученика, за поддържане на знанията.
 • Множество разнообразни и креативни дейности, развиващи знанията и уменията. Те са неразделна част от нашите ежедневни занимания, включени в основната програма.

Какво ни е важно?

 

 • Четенето и упражненията: стараем се да покрием повече от зададения за ваканцията материал от училище, да четем всеки ден и да се упражняваме и занимаваме с неща, които развиват нови умения и добавят нови знания.
 • Езиците и поддържането и затвърждаването на наученото по английски език, както и добавяне на нови знания, за което сме развили нашия Jolly English English.
 • Творчеството и срещите с всички форми и проявления на изкуството – музика, театър, изобразително изкуство.
 • Движението: използваме хубавото време за движение и изгра на открито и се стараем споррта да е неразделна част от програмата ни, правим йога, гимнастика, организираме състезателни игри.
 • Храната: отнасяме се с особена грижа към храната. Работим със сертифицирани доставчици и предлагаме разнообразно седмично меню. Принципите, които следваме са: без пържено, без рафинирана захар, без преработени продукти и без опаковани храни. Поддържаме сезонни свежи плодове, които добавяме като междинни закуски.

Занимания, включени във всички ваканционни програми

 

 • Приложни изкуства – ателие, което разкрива пред децата необятният свят на изкуството и въображението. Заедно с любимия на децата арт педагог Камелия Гигова творим и създаваме, учим се да се себеизразяваме и да пазим и развиваме творческото мислене.
 • Jolly Еnglish – английският език е част, както от учебната занималня, така и от ваканционните ни програми. Преподавателите ни са обучени по системата Jolly Phonics, която е специално разработена за деца и позволява ефективно поддържане и развитие на връзката с езика. 
 • Fit Kids  – с нашата сутрешна серия от тонизиращи упражнения или йога за деца, всеки ден подпомагаме правилната стойка, поддържаме силата и здравето на тялото и стимулираме ума и концентрацията.
 • Кулинарно ателие „Весели закуски“  – любимата работилничка на децата, в която сами приготвят следобедната си закуска с шеф Елиас Абуд, учат за здравословното хранене, продуктите и добрата храна.
 • Дневник/Арт портфолио – всяко дете си тръгва със всички свои творческите проекти и запечатани в рисунки, снимки и думи преживявания от ваканцията.

Свържете се с нас

адрес: София, ул. Кракра №5
тел: 0897 540 022
имейл: info@orehhero.com

Градска зимна история

 

Кой казва, че зимната ваканция не може да е истинска и в сърцето на града? Имаме щастието да сме на крачки от страшно интересни места, а за късмет точно по време на зимната ваканция буквално на съседната улица се случват събития, които не са за изпускане и ние няма да ги изпуснем. Нещо повече – направихме цялата програма на зимната занималня така, че да уловим пулса на зимата в града, която освен сняг е и толкова много други неща! Ще посетим любопитни изложби и събития, вдъхновени ще творим и мечтаем  на топличко, ще си готвим и ще си похапваме вкусни неща и така цели три дни в OreHHerO!

Цена за един ден: 45 лв/дете  

Цена за трите дни: 120 лв/дете

Допълнително пожелание се заплаща обяд: 10 лв/ден и входните такси и билети за организираните посещения

Ваканционната занималня ви очаква всекиден от 9:00 до 18: 00 на ул. Кракра 5.

Необходимо е предварително записване на телефон 0888 936 947.

ПРОГРАМА

 

1 февруари, сряда

Детски приказни фантазии и канелени кифлички

 

За събитието, което ще посетим:

Любен Зидаров в Квадрат 500
Илюстрациите са важна част от детските книжки. Те изкарват всички цветове от текста и ни показват магията, скрита зад словото. Такъв вълшебник е и Любен Зидаров. Той стои зад красиви илюстрации по детски книги като „Хари Потър“, „Андерсенови приказки“, „Приказки на Шехерезада“, „Островът на съкровищата“ и безброй други.

За арт ателието В света на моите приказки:

Нашият арт педагог Камелия Гегова е подготвила истинско предизвикателство, за да улови на белия лист вдъхновението от изложбата. Ще се пренесем в един вълшебен свят. Там, където въображение и реалност се преплитат. Това място изглежда различно за всеки от нас, но едно нещо е гарантирано там – ние самите. В ателието ще търсим и разкриваме върху белия лист този образ, вдъхновен от приказки и фантазия.

В следобедната кулинарна работилничка с шеф Елиас Абуд ще правим КАНЕЛЕНИ КИФЛИЧКИ, любими на наш любим герой от детска книжка. Ще пием мляко с какао и ако останат от кифличките – ще споделим 😉

2 февруари, четвъртък

Рисунки със светлината около нас и салата в буркан

 

За събитието, което ще посетим:
Жорж Папазов (Квадрат 500)
Близък до Миро и Пикасо, Жорж Папазов ни показва света на 20-ти век пречупен през призма. Светлината е спектър и ние сме изкусно провокирани да се зачудим дали картината, която гледаме е реалност или просто илюзия. В тази изложба ще се гмурнем в дълбините на светлината, ще си говорим какво значи тя за една картина и как можем да я използваме в творчеството си. С тези нови знания, ще създадем картини от цветни петна и фигури.

За арт ателието Светлината около мен

В това ателие ще създадем картина на нещата, които са красиви, които ни карат да се чувстваме щастливи и спокойни. Ще рисуваме светлината буквално и преносто и ще видим как външният свят ни помага да виждаме и разбираме себе си по-добре.

В следобедната кулинарна работилничка с шеф Елиас Абуд ще правим ПЛОДОВА САЛАТА В БУРКАН, ще продължим да работим с цветовете, но вече с тези на плодовете и ще уловим дъгата, а после ще я изядем.

 

3 февруари, петък 

Пазители на знанието и палачинки по тайна рецепта

 

За събитието, което ще посетим:
Галерия „Академия“
Книгите – нашият най-древен начин да запазим знанията си. Важно е обаче и мястото на тези книги и техните пазители – библиотеки, университети, културни и научни институции. В посещението си на изложбата „Страница по страница“ ще се запознаем с един такъв пазител – Националната Художествена Академия и ще разгледаме как тя е успяла да събере и запази най-голямата колекция от литература за изкуство в България. Ще си поговорим за нуждата от това да пазим изкуство, защо то е важно и кой страда, когато изкуството е унищожено или изгубено.

За арт ателието Пазители на знанието:

Всеки човек е пазител на знанието. Дете или голям, възрастта няма значение. Всеки от нас има свой собствен свят, пълен със знание, което пази и предава. В това ателие децата ще бъдат провокирани да помислят и нарисуват какво искат да покажат на света и на какво искат да ни научат. Защото знанието е сила, когато се споделя.

В следобедната кулинарна работилничка с шеф Елиас Абуд ще правим АМЕРИКАНСКИ ПАЛАЧИНКИ, ще говорим за традиционните за далечни страни рецепти и ще опитаме дали наистина кленовият сироп е толкова сладък, колкото и меда.

 

И вместо финал – няколко думи от Ками, арт педагог в OreHHerO, която се вдъхнови от случващото се около нас и направи тази чудна програма за вас:

Посещението на изложба е вдъхновяващо изживяване. Различни изложби могат да ни пренесат в нови светове и да ни покажат нови гледни точки. Съзнателният процес на търсене на вдъхновение в това море от нови неща е вълнуващо преживяване, което подобрява критическото мислене, въображението и уменията за взимане на решения. Това е процес, в който ние влизаме в ролята на откриватели, които имат мисия – да видят себе си и околния свят по нов начин. Нашите инструменти за това ще са рисуването, боите и картоните. Целта на първите две ателиета е да дадат на децата възможност за експерименти с нови техники и художествени елементи, а на третото – да провокираме децата да намерят свой начин да ползват тези нови знания и умения.

 

Предварително записване до изчерпване на местата на: 0888 936 947.

Пролетни вълшебства ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

Различна и наситена с много приключения ще бъде пролетната ваканция в OreHHerO. Всеки ден ще се забавляваме, творим, играем и четем от любимите книжки. Ще затвърждаваме наученото и ще се обогатяваме чрез нови и интересни образователни занимания.

От 1 до 8 април сме подготвили специализирани фото ателиета, посветени на изкуството. Освен че ще се запознаем с тайнството на оптиката, ще улавяме неуловимата красота на природата. Ще снимаме на воля в парковете в близост в продължение на три дни. А накрая ще покажем на света незабравимите си кадри в истинска изложба на открито сред дърветата на Докторската градина.

Ще творим и се докоснем до съвършенството на ювелирното изкуство чрез най-новите ни творчески ателиета за бижута. Най-любознателните ще тестват своята математическа точност в часовете по „Забавна математика“. Сръчковците ще сглобят собствени роботи, които сами ще програмират. А всички заедно ще си поговорим отново за природата и колко е важно да я пазим чиста.

За да сме здрави и силни ще се учим на принципите на здравословното хранене в кулинарните ни ателиета, а в часовете по английски, ще учим чрез игра. Защото – да, ученето може и е наслада, която винаги носи голяма награда. И  всичко това, гарнирано с един различен модул „Ден необикновен“, който включва:

Ден необикновен

Фото ателие „Изкуство“ 1 април, 10:30-12:30 ч. Въоръжени с фотоапарат с истински обектив ще изучаваме природата. Ще се запознаем с основните елементи на фотоапарата и спецификата на неговата оптика. И разбира се ще застанем зад обектива, за да запечатаме красотата на пролетта. | Продължителност и място на провеждане: 2 ч. в Докторската градина | Допълнително заплащане: безплатен демо урок

LEGO роботика | 4 април, 10:30-12:30 ч. | Ще конструираме, програмиране и направляваме истински роботи! А както се полага накрая ще тестваме своите творения. Защото за какво е програмирането, ако не е приложимо в практиката?! Роботите, които ще създадем, ще влязат в истинска битка помежду си за надмощие. | Продължителност и място на провеждане: 2 ч. в детски учебен и арт център OreHHerO | Допълнително заплащане: 35 лв.

 Забавна математика | 5 април, 11:00-12:00 ч. | Съвършенството на природата е математическа загадка. Или математиката ни заобикаля навсякъде. Ето защо ще търсим естествените форми в природата, за да открием отвъд красотата им простотата на кръга, квадрата и правоъгълника и триизмерността на сферата, конуса и куба. / Продължителност и място на провеждане: 60 мин. в детски учебен и арт център OreHHerO / Допълнително заплащане: 17 лв.

Фото ателие „Изкуство“ | 6 април, 10:30-12:30 ч. | С апарат на рамо ще проучим и изучим как се събужда природата от зимния си сън. Ще улавяме слънчевите лъчи и ще играем със светлосенките. Ще запечатваме неуловимата красота на света около нас, а след това ще се любуваме на най-умелите ни кадри. / Продължителност и място на провеждане: 2 ч. в Парка Заимов / Допълнително заплащане: безплатен демо урок

Фото ателие „Изкуство“ | 7 април, 10:30-12:30 ч. | Всеки миг е неповторим и неотразим, а с необходимите умения и подготовка, резултатите са повече от прекрасни. Ще творим с обектив в ръка и ще покажем творбите си чрез изложба на открито в парка. / Продължителност и място на провеждане: 2 ч. в Докторската градина / Допълнително заплащане: безплатен демо урок

Роботилница | 8 април, 11:00-12:00 ч. | Роботилницата е нещо различно, смес от древното изкуство на оригамите и съвременните компютърни технологии. Съвършените ни фигури от хартия ще оживеят.=Ще се запознаем с основните физични закони и ще претворим всичко от хартия. / Продължителност и място на провеждане: 2 ч. в детски учебен и арт център OreHHerO/ Допълнително заплащане: 15 лв.

Пълната програма може да разгледате тук.

Записване: 0897 540 022, hrisi.orehhero@k-e-g.eu.

Цени за пролетната занималня: 220 лв./ 6 дни • 185 лв./седмица • 45 лв./ден. Включва целодневен престой, всички арт и фото ателиетата. Допълнително се заплащат: Весели закуски (8 лв.), Английски език (12 лв.), както и храната (8 лв.). Цените на занимателните уроци по LEGO роботиката, Роботилницата и Забавна математика са описани в самата програма.

Летни приключения ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

 

Лятната занималня на OreHHerO отваря врати на 1 юни 2022 за всички семейства с малки ученици от I до IV клас, които търсят истинско ваканционно преживяване в сърцето на града!

Всеки ден ще ни бъде лятно, приключенско и забавно заедно! Програмата е богата, стартираме на 1 юни със Звезден празник и продължаваме цяяяяяяяяяло лято!!!

Какво можете да очаквате?

 

 • Стимулираща среда, съобразена с нуждата от спокойствие и разделение на дейностите. Малка група, до 15 деца на възраст от 6 до 10 години с опитни преподаватели и допълнителен екип от отдадени професионалисти.
 • Подготовка на учебния материал зададен за ваканционния период от училище. Специално време за четене в следобедните часове и дискусия. Индивидуално отношение и допълнителни задачи според нуждите на ученика.
 • Разходки и игри на открито в близките паркове и не само. Неучебните дни са идеалното време за екскурзии и разходки. Изнасяме и някои от работилничките на открито за повече забава и вдъхновение. Правим пикници и екскурзии.

Новото за лято 2022

 

 • Ден Необикновен – той прави всеки ден специален. Организираме срещи с известни и успешни българи. Посещаваме музеи, галерии, атракциони и дори институции като Народното събрание, БАН или БНТ, за да видим нещата отвътре. Така провокираме естественото любопитство на децата и им откриваме нови светове.
 • Ден Зелен – контактът с природата е изключително важен. Ето защо всеки петък се отправяме на истиснско пътешествие, за да открием красотата на планината, полята или китните пейзажи, възпяти още от дядо Вазов. Учим се как да пазим природата чиста, а за нас се грижат обучени планински водачи.

Какво ни е важно?

 

 • Четенето и упражненията: стараем се да покрием повече от зададения за ваканцията материал от училище, да четем всеки ден и да се упражняваме и занимаваме с неща, които развиват нови умения и добавят нови знания.
 • Езиците и поддържането и затвърждаването на наученото през годината по английски език, както и добавяне на нови знания, за което сме развили нашия English Hour.
 • Творчеството и срещите с всички форми и проявления на изкуството – музика, театър, изобразително изкуство.
 • Движението: използваме хубавото време за движение и изгра на открито и се стараем споррта да е неразделна част от програмата ни, правим йога, гимнастика, организираме състезателни игри.
 • Храната: отнасяме се с особена грижа към храната. Работим със сертифицирани доставчици и предлагаме разнообразно седмично меню. Принципите, които следваме са: без пържено, без рафинирана захар, без преработени продукти и без опаковани храни. Поддържаме сезонни свежи плодове, които добавяме като междинни закуски.

Работно време: Ваканционните занимания се провеждат от понеделник до петък, от 8:30 до 18:00 и са подходящи за деца от 6 до 10 г.

Цена на Занималня Лято 2022: 30 лв/ден при записване за повече от 1 месец и 45 лв/ден при записване за по-кратък период.

Цена за РАННО ЗАПИСВАНЕ до 3 юни: 25 лв/ден

Храната се заплаща допълнително.

Детайлната програма за Лято 2022 може да разгледате ТУК.

Каним ви на безплатен тестови ден, за да разберете сами повече за OreHHerO.

Записване: 0897 540 022, info@orehhero.com

Какво споделят родителите за Лято 2022