Събития

Партита, специални поводи и събития за деца и родители

 

OreHHerO е място, отворено за различни инициативи за деца и родители. С радост ще ви предоставим пространство за вашето малко специално събитие или ще организираме парти за всеки личен повод и ще се погрижим за всичко – от поканите, през подходящото за възрастта на гостите меню, до темата и забавленията. Можете да се включите и в нашата OreHHerO Занималня за родители, която среща родители и водещи специалисти, работещи в различни области на детското развитие и здраве.

Ще се радваме да ви посрещнем всеки ден, независимо от повода!

Разгледайте предложенията ни за рожден ден с БЕО игри и кулинарни работилнички, вижте календара на събитията на www.orehhero.com или се свържете с нас ако имате повод или идея за събитие, което искате да организирате при нас.

Рожден ден с БИО игри в OreHHerO

 

Чували ли сте за БИО игри?
БИО игри са запазената марка на тематични занимания, образователни, забавни и вдъхновени „от“ и „за“ природата. Опитни биолози и педагози представят сложните научни понятия на разбираем език и успяват да потопят децата в незабравимо приключение с много експерименти и ролеви игри.

Незабравим рожден ден с БИО игри и OreHHerO
Рожденият ден с Био игри в OreHHerO има сценарий и екип, който се грижи за всичко – от подготовката на мястото до изненадите за всички малки участници. Водещите посрещат рожденика и гостите, обсъждат с какво ще се занимават децата, раздават им материали. Групата тръгва на приключение из стаите на центъра и разкрива предварително подготвени загадки. Децата влизат в ролята на детективи или изследователи, които решават реални предизвикателства и участват в различни игри. Всяко дете изработва предмет за спомен и накрая има вкусна почерпка за всички.
Това се случва в рамките на 1 час и 30 минути. Следва 30-минутна почерпка.
Общата продължителност на рождения ден е 2 часа.

През последните 4 години рождените дни на БИО игри се провеждат в Национален природонаучен музей, София. От септември 2018 рождени дни с Био игри се празнуват в „Хелен Дорон Център“, Борово, в Музейко и в детски учебен и арт център OreHHerO.

OreHHerO работи всеки ден от 9 до 19.00 ч
За повече информация, можете да се свържете с екипа на Bio Games на телефон 0882 523281.

Теми за рожден ден с Био Игри в OreHHerO

Палеонтология: „Модерни динозаври“
Подходящо за деца между 5 и 12 г.
През последната си научна експедиция, професор Многознайко открива нов вид животно – хем динозавър, хем птица. Професорът прекарва седмици изучавайки го. Въпреки това не може да разбере какво е то! Тогава решава да помоли младши-палеонтолозите от Био игри за помощ. Те ще търсят останки от мистериозното животно из „Орехеро“ и ще разкрият кое е то. Ще намерят отговори на въпросите: Имат ли динозаврите пера? Възможно ли е да има живи динозаври и днес? Накрая всяко дете ще изработи вкаменелост. Това ателие насърчава логическото мислене и способността за работа в група.

Криминалистика: „Престъпление“
Подходящо за деца между 7 и 14 г.
В детския център е извършено престъпление – някой е откраднал буркана със сладки на директорката! Единствените, които могат да разрешат случая за младшите детективи на Био игри. Те ще търсят „улики“ по време на ескпедиция и ще снемат отпечатъци от тях, докато открият извършителя. В първата част децата ще търсят улики, а във втората ще снемат отпечатъци и ще разкрият престъпника. Всяко дете ще си изработи пръстов отпечатък, което ще остане за негов спомен. Това ателие насърчава логическото мислене и способността за работа в група.

Ателиета с експерименти: „Яко ДНК!“
Подходящо за деца между 7 и 14 г.
ДНК ли? Но това е прекалено сложно! Можем да го видим с просто око ли? Децата ще участват в експедиция за намиране на клетки в Орехеро. Ще наблюдават клетки под окуляра на микроскоп, ще извлекат ДНК от плод по време на забавен експеримент и незабелязано ще трупат знания. Всяко дете ще си тръгне с модел на ДНК от бонбони и/или книжка.

Ателиета за животни: „Какво се крие на о. Мадагаскар?“
Подходящо за деца между 5 и 10 г.
Кои примати живеят на о. Мадагаскар? Защо са специални и колко вида са? Какви други животни има на острова? Децата ще влязат в ролята на изследователи, които ще търсят животните от о. Мадагаскар по време на експедиция и ще разкодират техните имена. След това ще научат интересни факти за тях през динамични игри. Всяко дете ще си изработи значка-животно и маска.

Ателиета за животни: „Приключение в Египет“
Подходящо за деца между 7 и 14 г.
Според стара легенда в учебният център е скрито древно послание и съкровище от Египет. Единствената следа е, че те са свързани с животните обожествявани от египтяните. Призоваваме всички младши-изследователите на Био игри да разкрият загадката! За да направят това, децата ще участват в няколко мисии:
– ще участват в експедиция;
– ще открият приликите между животните и божествата;
– ще разкодират послания;
– ще участват в ролеви игри с цел да научат повече за животните почитани в Египет.
Всяко дете ще си изработи играчка от глина и мумия за спомен.

Още няколко важни важности на вниманието на родителите:

  • Препоръчителният максимален брой деца, който можем да приемем е 15.
  • Продължителността на рожден ден с БИО Игри е 2 часа – 90 минути е продължителността на заниманията и 30 минути отделяме за почерпка.
  • За почерпката си партнираме с кетъринг фирма и можем да ви съдействаме за избор на храна и доставка.
  • Докато децата са в OreHHerO, родителите могат да се разходят или да се възползват от прекрасните ресторанти и кафета в близост – с радост ще дадем препоръка и ще направим резервация.
  • Резервирането на дата става с капариране на дата и час с 50% авансово заплащане по банков път или на място след уговорена среща.
  • Темите за рожден ден могат се провеждат на български и английски език и са подходящи са за деца от 5 до 14 години.

Часове за рожден ден в детски център OreHHerO

  • понеделник до петък – от 10:00 до 12:00 и от 19:00 до 21:00 ч.
  • събота и неделя от 13:30 ч. до 20:00 ч.

Цени:
– рожден ден до 15 деца – 290 лв. (независимо от броя на децата)
(включва зала, двама водещи за два часа, материали)
По-дълъг престой се заплаща, както следва:
– еднократно доплащане- 30лв.- допълнителни 30 минути с организирани игри
– еднократно доплащане- 50лв.- допълнителен 1 час с организирани игри
– украса- балони и надпис- 6лв.
– 5% отстъпка за лоялни клиенти (посетили ателиетата ни повече от три пъти; и/или празнували рожден ден с нас)

За допълнителни въпроси и записване:
0882 523281 или info@bio-game.org

Каним ви да готвим заедно във вкусните и забавни кулинарни работилнички на Краси в OreHHerO!

Заповядайте всяка събота следобед, във ваканционните дни или просто ни се обадете, за да организираме кулинарно забавление специално за вашия повод и да създадем заедно едно чудно събитие!

Рецептата за кулинарни приключения от вплетени вкусове и споделено похапване в OreHHerO е на Красимир Катев. Краси се занимава професионално с готвене от 20 години. Пътешествията и срещите му с различни култури, храни и хора са се превърнали във вълнуваща история, която с радост споделя заедно с опита от наученото и постигнатото през годините.

Всеки, който търси надежден и обаятелен водач в света на кулинарното изкуство е добре дошъл в работилничките на Краси.

Елате, опитайте и се върнете!

Храната е по-вкусна, когато я приготвяме сами, по-ценна, когато знаем повече за силата й… и  винаги е по-вкусна, когато я споделяме с приятели.

Свържете се с нас

адрес: София, ул. Кракра №5
тел: 0886 009 688
имейл: info@orehhero.com
тел: 0885 16 20 60
имейл: tvlaeva@orehhero.com