Символичен край на учебната година в OreHHerO

По един различен начин отпразнувахме с децата на OreHHerO края на една вълнуваща и изпълнена с много емоции учебна година. Детският учебен и арт център се превърна в притегателно място на много мечти, творчество и въображение, благодарение на специалния ни гост Радостина Николова. Тя е автор на детските книжки “Шантавия до шия”, “Моите красиви рога”, “Приключенията на мотовете” и “Кико без крила”, както и трикратен носител на наградата “Бисерче вълшебно”.

Радостина запозна децата с процеса на създаване на книжката от идеята до реализирането й на пазара. Вдъхновени от нейния разказ малчуганите се гмурнаха в необятното море на фантазиите. Откриха, че въобръжението живее в облаците, макар и “понякога да се таи според тях в мозъка и когато е в повече да излиза от ушите”.

А като истински специалисти по творческо писане нашите малки големи таланти разкриха най-важната съставка за всяка книга – въобръжението. И както става с всяко вълшебство, то  се материализира на бялата дъска и по размери се оказа от точица до цяла вселена.

Заредени с много хъс и настроение децата сами сътвориха историята за следващата книга на Радостина, скицираха на бялата дъска корицата й и дори дръзнаха да дадат “творчески напъствия” на младия автор. А по-смелите дори споделиха свои творчески идеи и проекти.

Ние стискаме палци на всички да реализират и най-смелите си творения и бъдат все така дръзновени и с безгранично въобръжение.