Пролетна ваканция 2019!

Посрещнахме пролетта с отворени сетива!

Пет дни на предизвикателства, познание, спорт, изкуство и още нещо.

Всеки от петте дни от 1ви до 5ти април 2019 беше посветен на нещо забавно и интересно – важно за децата в този период на тяхното развитие. Деца от подготвителен до 4ти клас – нови и стари приятели на  OreHHerO – се събраха и празнуваха заедно настъпването на новата пролет. Заредиха се с еположителни емоции, енергия и още знания и се подготвиха за последните месеци на учебната година.
Ето на какво беше посветен всеки  от дните:

ЛЮБОЗНАТЕЛНОСТ Открихме съкровище! И то истинско – в Националния Исторически Музей София. С интерактивната беседа на тема Траките, децата чрез игри и разследвания сами разказаха за съкровищата, бита и културата на своите далечни предци.  Сслед това потичаха в голямата градина на музея, докато разгадаваха картите с поредната загадка. Прибрахме се заредени с нови впечатления и знания.

ЗДРАВЕ И СИЛА Гимнастика Фантастика на открито! Нашите необикновени занимания по гимнастика поддържащи физическия и психическия тонус на децата се пренесоха на открито. За да укрепим тялото и да подобрим концентрацията Таня и Хриси ни предизвикаха с един ден на състезания и надпревари сред птички и тревички в парка. Времето протече неусетно. Непременно ще го направим пак!

ВКУС Весели закуски и нещо повече!? В учебна занималня OreHHerO два пъти в седмицата учениците сами приготвят своите закуски с Краси, любимият им кулинар. И всеки път питат: Няма ли да приготвим нещо повече? Е, сега го направиха. В един от дните на пролетната ваканция децата сготвиха сами и своя обяд и своята следобедна закуска. Изглежда предизвикателно, но ние вече знам, че те се справят прекрасно. И ни го доказаха отново.

ИЗКУСТВО То е основна съставна част от рецептата на OreHHerO. Този път избрахме да посетим нов български детски филм „Случаят Кюри“ в едно от столичните кина с много интересна история – кино „Влайкова“. Даваме възможност на децата да излязат навън обичайния си кръг, да бъдат търсещи и отворени за света. Да познават не само масовото изкуство, но и алтернатовните места и творби.

ТВОРЧЕСТВО Не пропускаме и творческите ни работилнички Малки срещи с голямото изкуство. Поканили сме нашите приятели от Музея на куклите и един от дните посветихме на тях. Децата използваха цялото си въображение, за да създадат своя уникална кукла. В днешния свят, в който можеш да си купиш всичко, сътвореното със собствените ръце става безценно! Оказва се, че куклите играят главна роля в живота на всяко дете, но ако се замислим, продължават да присъстват и в живота на възрастен.

Повече за Весели Закуски можете да видите в Новини и в Събития.

Повече за Гимнастика Фантастика можете да видите  в Новини и Занималня.

Повече за Арт ателие „Пролетна кукла“ можете да видите тук.