OreHHerO си има Маг-шеф: Елиас Абуд!

За него всичко магия, от страстта му да пътува до любовта му към децата и тръпката на живота му – кулинарията! Той е ненадминат и незаменим в кухнята на OreHHerO, която ръководи от лятото на 2021 г., когато пое кулинарните ни ателиета „Весели закуски“.

С настъпването на 2022 г. Ели се превърна в нашия MagMaster Chef или накратко Маг-шеф. Защото той е не просто един от претендентите за Мaster Chef на България за 2021, но и истински Маг в очите на децата, на които всяка седмица поднася цяла вселена от вкусове и емоции.

„Ти си нашият MagMaster Chef, защото правиш магии в кухнята и ние те обичаме!“, изрекоха в един глас децата, докато му връчваха грамота за новата титла. Емоцията им бе чистосърдечна и неподправена и тя ги тласна едновременно в прегръдките му. А там, оказа се, има място за всички малчугани.

Любовта на Елиас към кулинарията пламва още като дете и затова иска да я предаде не на кого да е, а именно на децата. Кулинарната искра е разпалена в Ливан, родината на Елиас. А първите уроци му преподава неговата баба.

В родината му интересът на момчетата към готвенето е необичаен – там кухнята е запазена територия за жените и момичетата. Но Елиас разбива границите и то не само в Ливан, и то буквално. Защото нашият Маг-шеф е обиколил света!

Пропътувал е хиляди мили като стюард и е сбъднал мечтата на не едно момче – да лети! Но също е развивал кулинарните си умения, учейки се от изкусни готвачи от цели три континента! Завършил е готварски курсове в Тайланд, Индонезия, Италия, Виетнам и САЩ.

Луд е по готвенето и дори сам си изобретява машина за сушене на месо с вентилатор от компютър. Другата му голяма страст е пеенето и … разбира се – децата!

А ние сме повече от горди и щастливи кухнята на OreHHerO да се управлява не от кой да е, а от Маг-шеф Елиас Абуд!