Неустоими пролетни тортички!

Всяка седмица, кулинарният експериментатор Краси – Красимир Катев – и децата от учебна занималня OreHHerO се отдават на своята страст към готварството. По естествен и непринуден начин, те реализират рецепти, с които техните майки понякога не смеят да се захванат. Придобиват увереност, че могат сами да си осигурят нещо за хапване, стига да им се доверим и да им дадем достъп до кухнята и нейните тайни.

А да бъдеш с приятелите си през това преживяване, да похапвате заедно произведенията един на друг, споделяйки мисли и случки, да почерпите новодошъл, това е удовлетворение, за което не винаги си даваме сметка, но което прави деня ни изпълнен и спокоен.

Едно от последните ястия, с които имах късмета да ме почерпят децата, беше истинска изненада за мен. Това са Неустоимите пролетни тортички, които са страшно лесни и невероятно вкусни.

Ето и рецептата!

Продукти:

3 кръгли оризови бисквити

50 г маскарпоне

1/3 лъжичка ванилия

няколко ягоди и боровинки

пресни листа от мента

 

Как се прави?

Избираме красива дизайнерска чинийка, в която да декорираме и поднесем творението си. Ако чинийката е обикновена, не се притеснявайте, самата тортичка има доста атрактивен вид сама по себе си!

Смесваме ванилията с маскарпоне. Нарязваме измитите ягоди на филийки, измиваме боровинките и подготвяме листата от мента. Намазвайки с тънък слой маскарпоне, започваме изграждането на тортичката. Подреждаме някои от ягодовите филийки върху първия намазан блат, поставяме втора оризова бисквита и повтаряме намазването и поставянето на ягодовите филийки. Завършваме третия етаж с намазване и декорация от пресни боровинки и листа от мента. Можем да включим и ягода, ако ни е хартисала. Тук е моментът да развихрим фантазията си, както направиха нашите малки кулинари! Направете като тях – те продадоха личен почерк на декорацията! Кулинарията не на последно място е творчество!!!!

Прекрасното ястие вече може да приеме овации и следва споделяне и изяждане с наслада.

Още за кулинарните ни приключения с Краси, можете да видите тук.

А защо не и да се включите. Готови сме да посрещнем гости!