Моята голяма чудна еко Коледа!

В последно време всички говорят за това колко е важно да спасим планетата, да се грижим за околната среда и да оставим на децата си един по-добър свят. Говори се за Глобално затопляне, въглероден отпечатък и намаляване на отпадъците в ежедневието ни.
Същевременно всяка година по коледните и новогодишните празници се изхвърлят над милиард тона отпадъци под формата на хранителни остатъци, хартия и пластмаса.
Дори ако в ежедневието си се стараем да живеем по-екосъобразно, покрай празниците често забравяме здравословните си привички, заради общата еуфория, коледния дух и традициите, които пазим в сърцето си от много години. Вероятно има много неща, които сме готови да пожертваме за празничния сезон, но нека чистотата на планетата ни не е сред тях.
Някъде между тези разсъждения, на честотата на темата за екологията и опазването на природата се роди идеята: да направим тази Коледа малко по-екологично чиста, използвайки материали, които не замърсяват природата, за празничната декорация и дребните подаръчета за близките си. Да включим и децата в тази мисия, защото в играта и творчеството се раждат знанието и опита. С куп идеи и с работилнички на живо, защото Коледа е споделеност. И общуване!
Искате да бъдете по-щадящи към околната среда и да се радвате на по-природосъобразна Коледа, но не знаете откъде да започнете? Включете се в творческите ни работилнички на 10 и 17 декември, където ще си говорим за това колко е важно да бъдем осъзнати и грижовни към природата и ще трансформираме баналните отпадъци от ежедневието в красиви коледни декорации и подаръци за близки и приятели.
Подробностите идват скоро. Отбивайте се на страницита ни за тях. А ако желаете да творите, запазете своето място тук. Необходимо е предварително записване, тъй като местата са ограничени.