Лимонада и овесени бисквити.

Какво по-хубаво през горещите летни следобеди от свежо изцедена лимонада с листенца ароматна мента и домашно приготвени бисквити с овесени ядки? И тъй като много такива следобеди предстоят и децата в OreHHerO нямат търпение за тях, още през май те тестваха тази комбинация от вкусове. Беше изключително успешна и ние решихме да я споделим с вас.

Ето как става:

Лимонадата!

продукти:

5-6 лимона

60 г кафява захар или мед

2 стръкчета прясна мента

1 литър вода

кубчета лед

как се приготвя:

Изстискваме лимоните, за да получим около чаша пресен лимонов сок като запазваме малка част, която нарязваме на кръгчета, които ще използваме по-късно за украса.

В любимата си кана, която ни създава настроение, разбъркваме лимоновия сок, захарта или меда и чаша вода, докато сладостта се омеси добре с останалите.

Добавяме листата мента, накъсано всяко по отделно, и останалата вода, както и кубчетата лед. Оставяме настрана докато вкусовете се омесят добре. Докато изчакваме се заемаме с приготвянето на овесените бисквити.

Бисквитите с овесени ядки!

продукти:

3 средни и узрели банана

150 г овесени ядки

50 г ситно нарязан тъмен шоколад

как се приготвя:

Загряваме фурната си до 175 градуса. Намачкваме бананите в купа докато се получи пюре. Вмесваме овесените ядки и шоколадовите парченца. С помощта на лъжица оформяме бисквитки, които поставяме в тава върху хартия за печене. Печем 12-15 минутки.Преместваме ги от тавата, за да изстинат по-бързо и докато чакаме наливаме лимонадата, чиито вкусове вече са се смесили, в най-люимите си чаши.  (Ако сме поканили гости и искаме да направим впечатление, преди да напълним чашите ги украсяваме с кристална захар. Това става така: подсушаваме добре чашите. Сипваме малко кафява захар в плоска малка чинийка и малко вода в друга такава. Потапяме ръба на всяка обърната чаша първо във водата, след това в захарта, така че захарта да се полепи леко само по намокреното ръбче.) След това наливаме лимонадата. Украсяваме с резенчетата лимон и по желание слагаме лед.

Поднасяме двете си проиведения и им се наслаждаваме!