Канелени мъфини

Много по-вкусно, отколкото да си купиш от магазина, е да си направиш сам малки кексчета с различни вкусове. Децата в OreHHerO избраха за рецепта на месец март един от вариантите на мъфини – не какви да е, а канелени. Оказа се, че това е една от любимите им закуски, която ги зарежда с енергия за пролетните игри. А могат да я приготвят и вкъщи с малко помощ от родител разбира се. Все пак печенето е специална работа.

Ето и рецептата!

Продукти:

300 г брашно
150 г кафява захар
2 лъжички  бакпулвер
1 лъжица канела
1/2 лъжичка сол
240 мл. краве мляко
120 мл. тиквено олио
2 яйца
2 лъжици кафява захар

Как се прави?

Загрейте фурната си на 210 градуса. В купа смесете сухите подправки, а в друга – разбийте яйцата, млякото и олиото. Прибавете последните към сухата смес като не омесвате прекалено дълго, а колкото да се смесят добре. Във формички за мъфини поставете хартиени кошнички. Излейте в тях част от сместа, като внимавате тя да заеме само 2/3 от обема им.
Печете пет минути на 210 градуса, а след това намалете фурната си на 180 градуса и изчакайте още 15 минути или докато вкарана клечка за зъби в един мъфин излезе чиста.
След като извадите печивото от фурната, изчакайте да изстине напълно преди да опитате. Насладите се на чудния им вкус!

Добър апетит!!!

Ако искате да узнаете повече за кулинарните приключения на децата в Учебна и арт занималня OreHHerO вижте Весели Закуски или Кулинарни работилнички.