Екип

Десислава Пантелеева

Основател

 

Като създател на идеята за детски учебен и арт център, Десислава Пантелеева е част от развитието на OreHHerO като визия, екип и стратегия за развитие от основаването през 2014 година.

 

Своя 25-годишен професионален опит, натрупан на полето на връзките с обществеността и корпоративните комуникации като собственик и изпълнителен директор на PR агенция, влага в равитието на OreHHerO като бранд. В OreHHerO се срещат любовта й към децата и страстта й към събитията и творческите проекти.

 

Деси има магистърска степен от СУ “Св. Климент Охридски”, специалност Журналистика и връзки с оществеността и е завършила EMBA програма към Cotrugli Business School.

 

Вярва в силата на добрите идеи, в стремежа към познание и в мъдростта на децата, от които се учи всеки ден.

Христина Борчева

Изпълнителен директор и преподавател втора смяна

 

Децата са мисия, която е по силите единствено на призваните. Това е кредото на Христина в работата й с децата. Тя се присъединява към екипа на детски учебен и арт център OreHHerO през 2021, когато ръководи развитието на учебната дейност и програма. От началото на 2022 г поема и ръководството на Центъра и екипа му.

Дългогодишният й опит като PR експерт и професионален комуникатор й е изключително полезен за настоящата й роля. А експертизата си в управлението на проекти, организирането на събития, Христина съчетава успешно с уроците, научени по пътя на родителството като майка на три дъщери.

Има магистърска степен от СУ “Св. Климент Охридски”, специалност Връзки с оществеността, а в момента се обучава в програма по начална училищна педагогика.

Вярва в ученето през целия живот и смята, че ако създадем условията, всяко дете ще разгърне талантите, потенциала и личността си пълноценно.

Дани Апостолова

Старши педагог и преподавател втора смяна

 

Дани завършва Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалности „История и География“, „Педагогика“ и „Трудово обучение“. Целият си професионален път е посветила на образованието и децата. Повече от 11 години е преподавател по география, история, домашен бит и техника и е част от развитието на OreHHerO от самото начало на детския учебен и арт център.

 

Преди да се писъедини към OreHHerO е работила в 93-то СОУ и в единствената профилирана гимназия с изучаване на румънски език „Михай Еминеску“. Преминала е през множество курсове и обучения, които са допринесли за съвременния й подход на преподаване и отношението й към децата.

 

Дани приема работата си като призвание и не си представя живота си без контакта с децата. Тя вярва, че възпитанието и ученето са процеси, които изискват двустранно доверие, любов, търпение и последователност.

Калина Зафирова

Преподавател първа смяна

 

За Калина работата с деца е една сбъдната, почти детска, мечта. ”Времето с малките хора ме зарежда така, както всичко мое любимо – музиката, танците, книгите, дните сред природата и часовете с близки и приятели. Те са щастие!” Вярва безкрайно, че добрата дума, обичта, търпението и диалогът правят чудеса с децата.

 

Калина завършва ”Връзки с обществеността” в НБУ и в следващите години работи в сферата на комуникациите. Появата на дъщеря й рязко променя посоката, остава у дома, за да бъде постоянно с нея в така важните първи години. В същото време поема част от семейния рекламен бизнес, с който се занимава и до днес.

 

През всички години, споделени с дъщеря й, достига до решението да продължи пътя си сред деца. Наученото от родителството и интересът й към методите, възпитаващи емпатия и толерантност в ранна възраст, й помагат да контактува с тях с лекота.

Мария Конецовска

Преподавател втора смяна

 

Мария е най-младият член на екипа на ОreHHerO и има привилегията да владее до съвършенство езика на децата. Вярва, че всеки носи в себе си талант и образованието е пътят той да се разкрие и да се развие. „Успехът на всяко дете зависи колко е голяма е сцената, дадена му за изява.“

 

Да търси и открива таланти е любимото занимание за Мария и това я среща с OreHHerO. Запалена е по математиката и в свободното си време обича да си пресмята задачи, хей така за удоволствие и забава. Прегръща силно всяка благородна кауза и е работила по проекти на УНИЦЕФ и „Заедно в час“. Владее до съвършенство умението да дебатира и още от училищната скамейка се явява и печели поредица от състезания по дебати.

 

Мария е от поколението млади лидери, които увличат малки и големи след себе си,  и предава своя ентусиазъм на децата.

Камелия Гегова

Арт-педагог

 

Ками е художникът в екипа на OreHHero. Има опит в индивидуални и групови занимания с деца и възрастни. Цветна и креативна, тя бързо увлича децата и арт класовете с нея са сред любимите им занимания.

 

Завършва специалности „Стенопис“ и „Теория и практика на художественото образование“ в Националната Художествена Академия, София. По време на бакалавърската й степен специализира Мозаечно изкуство в Равена, Италия. В момента учи в магистърска програма „Теория и практика на художественото образование“ в Национална Художествена Академия, София. Има множество изпълнени стенописи в публични и частни сгради, както и участия в български и чуждестранни изложби.

 

Свободното си време обича да прекарва в дълги разходки и четене на книги. Според Ками: „всяко дете подхожда с любопитство към света. Нашата работа като учители е да превърнем това любопитство в „знам“ и „мога“.

Валентина Ангелова

Преподавател по английски език

 

В OreHHero Валентина преподава английски по системата Jolly Phonics на малките ученици. Преподаването за нея е повече от хоби. Осем години е била асистент по драматургия в НАТФИЗ, а в момента преподава и сценарно писане на големи ученици в „Киноклас“.

 

Интересите й са свързани със съвременните подходи във възпитанието и образованието на децата, а психоаналитичното мислене й помага с лекота да достига до малките ученици и да намира път към всяко дете.

 

Валентина е сценарист и както определя себе си ”книжен плъх, тъп и упорит идеалист, фен на психоаналитичното мислене, непоправим хипар, малко сноб, феминист по принуда, съпруга на звезден фотограф, майка на два елфа, морско момиче и бъдеща селянка.”

Валентина Илиева

Преподавател по английски език

 

Валя е възпитаник на Teesside Univesity, Мидълсброу, Великобритания. Завършила е специалност „Кино, изкуство и театър“. Има богат опит в работата с децата и те са нейното вдъхновение винаги да опитва нови и нови неща.

 

Тя не познава граници в работата си с децата и има опит както с ученици от първи до 7 клас, така и с малчугани в детската градина. Работила е с деца на възраст от 3 до 14 г., както групово, така и индивидуално.

 

Има всестранни интереси в областта на изкуствата. Преподавала е  танци, актьорско майсторство и йога. Владее перфектно английски eзик и е сертифициран преподавател по системата Jоlly Phonics, по която преподава английски език на децата в OreHHerO. „Децата са необятен източник на енергия, тяхната сила е безгранична. Те ме учат всеки ден как да преоткривам света. Ето защо им се отдавам изцяло.“

Елиас Абуд

Mag MasterChef

 

За него всичко e магия, от страстта му да пътува – до любовта му към децата и тръпката на живота му – кулинарията! Той е ненадминат и незаменим в кухнята на OreHHerO, която ръководи от лятото на 2021 г., когато поема кулинарните ателиета „Весели закуски“.

 

С настъпването на 2022 г. Ели се превърна в Маг-шеф. Защото той е не просто един от претендентите за Мaster Chef на България за 2021, но и истински Маг в очите на децата, на които всяка седмица поднася цяла вселена от вкусове и емоции.

 

Кулинарната искра е разпалена в Ливан, родината на Елиас. А първите уроци му преподава неговата баба. Пропътувал е хиляди мили като стюард и е сбъднал мечтата на не едно момче – да лети! Но също е развивал кулинарните си умения при изкусни готвачи от цели три континента! Завършил е готварски курсове в Тайланд, Индонезия, Италия, Виетнам и САЩ.