Да засадим растение!

Ние избрахме кактус или сукулент. Защо?

Кактусите и техните братовчеди – сукулентите са растения издръжливи и красиви, които лесно намират място в интериора и екстериора на градските ни убежища – жилища, офиси, зали, площади и тераси. Те имат нужда от светлина, от умерена температура и от поливане не по-често от през 10 дни.

В забързания ни градски живот имаме все по-малко възможности да се чувстваме част от природата и да използваме нейната непреходна сила да уравновесява и да зарежда с енергия. Има един прекрасен и сравнително лесен и приятен начин да усетим, че сме част от нея. Да посадим растение и да го впишем в ежедневната картина на живота си.

Cactus Lab и OreHHerO споделиха стремежа си да подобрят градския микроклимат с адекватна интеграция на подходящи растения, адаптирани за всяко специфично пространство. И най-вече да въвлекат децата в тази мисия. Именно затова, тази пролет, учебната занималня на Детски учебен и арт център OreHHerO се превърна в растителна работилница. Малките ученици сътвориха свои терариуми и научиха как трябва да се грижат за тях. След като направиха дренаж от камъчета, насипаха пръст и присадиха малки сукуленти, те ги украсиха, дадоха им имена и се ангажираха да бдят над техния живот и развитие. Преди това споделиха своите знания за растенията, научиха нови неща и на ново се изненадаха колко свързани са всички живи същества в кръговрата на живата природа.

Това беше едно необикновено преживяване за децата в OreHHerO. Те изцапаха ръцете си и усетиха допира на почвата. Направиха деня си по-зелен и обкръжението си по-здравословно. Ако искате да видите повече мигове и подробности за това приключение, в което горещо ви препоръчваме да се впуснете и вие, вижте тук.