Био игри в OreHHerO!

Всяка събота интерактивни работилници за деца вдъхновени „от“ и ‚за“ природата.

Създаваме преживявания за любопитните деца; за тези, които обичат да се забавляват научавайки нови и нови неща за себе си, за околния свят, за тайните на науката и как тя разгадава загадките на природата. Заедно с нашите приятели и партньори от Био игри провеждамеедни по-различни съботни Био игри в OreHHerO и близките паркове.

Всяка събота опитни биолози и педагози въвличат децата в интерактивни преживявания, потапят ги в разгадаване на загадка или в научно изследване. Така неусетно чрез игри децата си отговарят на множество въпроси, развиват любов и уважение към природата и възприемат сложни научни понятия чрез разбираем език. Наученото остава дълготрайно в съзнанието на децата тъй като е постигнато чрез преживяване. Любопитството им е провокирано.

Във всяка сесия децата са поставени в конкретна ситуация, решават предизвикателства по сюжет, предизвикани са да работят в екип, да мислят логически и да търсят творчески решения.

И какво по-добро място за ателие свързано с природата от самата природа. Част от всяко занимание се провежда в близкия парк – „Докторска градина“ или в парк „Вл. Заимов“.

Био игри е запазена марка с изградени традиции в научните занимания за деца. Партньорството с OreHHerO се зароди по естествен начин поради общия ни стремеж да дадем на най-малките членове на нашето общество повече възможности за развитие, чрез алтернативни и забавни методи с дълготраен ефект.

Теми през Апприл и Май 2019:

13 април 2019 – Ателие „Индияна Джоунс в Нова Зеландия“

20 април 2019 – Ателие „Приспособления за бързина “ Кои са най-бързите животни на сушата, водата и въздуха?

11 май 2019/ден на отворените врати/ – Ателие „Приспособления за гъвкавост“ Кои са най-гъвкавите животни на сушата, водата и въздуха?

18 май 2019 – Ателие „В света на скорпионите“ Всички ли скорпиони са отровни? Как ловят своята плячка?

Кога: събота 13:30-15:00ч.

Къде: OreHHerO, ул. „Кракра“ 5, вход 2

За кого: 6-13 г.

Капацитет: 13 деца

Записване: info@bio-game.org.

Цена: 15лв.- единично посещение; 27лв.- посещение за две деца от едно семейство; 50лв.- карта за 4 посещения.

11 май 2019 е ден на отворените врати – безплатно посещение. Часът само в този ден е различен: 12:00ч. – 13:30ч. Изисква се предварително записване

Вижте подробности тук.

Още информаация за общите ни занимания можете да видите тук.